Deal nadert: Club Brugge lijkt Rode Duivel te verliezen aan Franse eersteklasser

door: AVL
Loïs Openda
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge verkocht vorige week Bas Dost aan FC Utrecht. De landskampioen dreigt nu echter nog een aanvaller kwijt te spelen. Zo geniet kersvers Rode Duivel Loïs Openda interesse vanuit Frankrijk.

Loïs Openda werd de afgelopen twee seizoenen door Club Brugge uitgeleend aan Vitesse. De 22-jarige aanvaller maakte een bijzonder goede indruk in Nederland en scoorde vorig seizoen maar liefst 24 keer in alle competities samen.

De fantastische prestaties van Openda leverde hem de afgelopen weken veel interesse op. De kwieke aanvaller zou nu dan ook op weg zijn naar Frankrijk. RC Lens, dat vorig seizoen op een knappe zevende plek eindigde in de Franse Ligue 1, zou over de beste papieren beschikken om Openda in te lijven.

Hoewel Club Brugge de aanvaller, na zijn sterke prestaties in Nederland, graag een nieuwe kans had gegeven was Openda niet happig om opnieuw bij de landskampioen aan de slag te gaan. Openda debuteerde in 2018 bij de eerste ploeg maar slaagde er nooit in om zich volledig door te zetten.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24