Domenico Tedesco zit met een groot probleem bij de Rode Duivels

door: BVDO
Domenico Tedesco
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels spelen deze maand twee EK-kwalificatiewedstrijden. Oostenrijk en Estland zijn de volgende tegenstanders.

Het seizoen zit erop, maar voor veel spelers zijn dit tijden van zorgen. Velen weten immers nog niet waar ze volgend seizoen gaan spelen en willen dan ook elke gelegenheid aanwenden om zichzelf nog een laatste keer in de kijker te spelen.

EK-kwalificatiewedstrijden met de nationale ploeg zijn daarvoor een ideale gelegenheid. Denk maar aan de Duivels die bij Leicester City nog een contract hebben, maar geen zin hebben om volgend seizoen na de degradatie in de tweede klasse te spelen.

En dus zal het resultaat van het team voor veel Rode Duivels van veel minder groot belang zijn dan wat ze zelf kunnen laten zien in deze wedstrijden.

“De wedstrijden tegen Oostenrijk en Estland zijn cruciaal. Niet zozeer voor de nationale ploeg - ze zullen de kwalificaties wel overleven -, maar wel voor de individuele spelers”, hoort Het Laatste Nieuws in de entourage van enkele internationals. “Want ook al is de tegenstand beperkt, het blijven interlands, en die zijn toonaangevend.”