Franky Van Der Elst "Anderlecht kampioen binnen drie jaar? Dat geloof ik niet."

door: CDC
Franky Van Der Elst
Afbeelding bron: Photonews

Zondag staat Anderlecht-Club Brugge op de kalender. Naar aanleiding van die klassieker trok DH Sports naar Club Brugge icoon Franky Van Der Elst. En die is hard over Anderlecht.

Van Der Elst geeft de Brusselaars wel een kans om te winnen, Brugge heeft immers net een zware partij in de Champions League achter de rug en Anderlecht, dat het thuisvoordeel zal hebben, toonde bij momenten al mooie dingen dit seizoen. Toch schat hij RSCA een pak lager in.

Op de vraag van welke spelers hij in Brugge ziet spelen, kon hij maar één naam noemen, Harwood-Bellis, maar voor de rest vindt hij de spelers van Club Brugge superieur. "Dat betekent echter niet dat er geen kwaliteit zit bij Anderlecht. Er zijn goede spelers, maar ze staan nog niet zo ver als die van Club Brugge."

Aan het eind van het interview vraagt de krant of hij Anderlecht binnen drie jaar kampioen ziet worden, zoals Wouter Vandenhaute beloofde. "Op basis wat ik vandaag zie, geloof ik dat niet. Maar het kan snel gaan in het voetbal. Indien Brugge slechte transfers doet en Anderlecht zich kan herstellen, ondanks de financiële zorgen, kan dat. Anderlecht is momenteel wel in goede handen. Vroeg of laat keren ze terug naar de top."