KAA Gent of Club Brugge naar PO 1? "Zie niet hoe zij bij eerste vier kunnen eindigen"

door: BVDO
Hans Vanaken en Sven Kums in AA Gent - Club Brugge
Afbeelding bron: Photonews

Nog vier competitiewedstrijden staan er in de Jupiler Pro League op de agenda. Het is kijken wie de felbegeerde vierde plaats pakt.

KAA Gent staat momenteel vierde in de klassering van de Jupiler Pro League, met twee punten meer dan Club Brugge. Er zijn nog twaalf punten te verdienen in de resterende wedstrijden.

De Buffalo’s spelen nog tegen Seraing, Union, KV Mechelen en KV Oostende. Voor Club Brugge zijn KV Mechelen, Seraing, Westerlo en Eupen de tegenstanders.

“AA Gent is voor mij absoluut dé topfavoriet om play-off te halen. De Buffalo's zijn in vorm, staan op het juiste moment in de top vier en hebben voorin Gift Orban lopen”, zegt Franky Van der Elst aan Het Belang van Limburg.

Nochtans is hun programma zwaarder dan dat van Club Brugge, zeker ook met de Europese wedstrijden tegen West Ham in de Conference League. Als KAA Gent niet verliest van Union, dan zijn ze volgens Van der Elst zeker van de top vier.

Van der Elst gelooft ook niet dat Club Brugge twaalf op twaalf zal pakken. “Club voetbalt niet goed genoeg en scoort ook niet makkelijk. Van wie zouden de doelpunten nu komen? Als je dan ook achterin de nul niet kan houden, zie ik niet hoe Club bij de eerste vier kan eindigen.”