Jan Vertonghen laat zich uit over zijn toekomst bij Anderlecht en denkt na over pensioen

door: AVL
Jan Vertonghen
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht staat voor een paar cruciale weken. De recordkampioen staat op dit moment achtste in het klassement en wil deze positionering koste wat het kost handhaven.

Dat Anderlecht überhaupt nog meedoet voor een plaats in play-off 2 is op zich al verrassend. Enkele maanden geleden leken de Brusselaars zelfs heel even af te stevenen op een degradatiestrijd. Zover kwam het uiteindelijk niet.

Eén van de sleutelfiguren in de wederopstanding van Anderlecht is Jan Vertonghen. De Rode Duivel acteerde de laatste weken en maanden op een bijzonder hoog niveau. In een interview met VTM Nieuws liet de inmiddels 35-jarige Vertonghen zich uit over zijn toekomst bij paars-wit en het naderende pensioen.

"Ik heb hierna nog een jaar contract bij Anderlecht. Het is niet dat ik nu denk aan verlengen, maar ik voel mij heel goed op dit moment", zo vertelt de Rode Duivel. "Ik ga het komende halfjaar bekijken hoe ik mij voel maar het zal geen vijf jaar meer duren. Anderlecht zal sowieso mijn laatste club zijn."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24