Jan Vertonghen noemt de speler die hij volgend seizoen ziet doorbreken bij Anderlecht

door: BVDO
Jan Vertonghen
Afbeelding bron: Photonews

RSC Anderlecht had dit seizoen een unieke kans op de landstitel. De nederlaag tegen Club Brugge afgelopen zondag heeft ervoor gezorgd dat het feestje niet doorgaat.

Geen nieuwe landstitel voor RSC Anderlecht, na die van 2017. Dat mogen we nu wel stellen na de nederlaag op de voorlaatste speeldag tegen Club Brugge.

Jan Vertonghen moest van de zijlijn toezien hoe zijn ploeg onderuit ging. De verdediger doet er normaal nog een jaartje bij, binnen een goede maand zal hij daarover beslissen.

Voor Vertonghen moet Anderlecht veel dominanter worden in balbezit om een volgende stap te zetten. Het is uitkijken wie er deze zomer allemaal de club verlaat, maar Vertonghen heeft zelf ook een ‘upcoming man’ in gedachten.

“Ik hoop vooral dat de doorstroming van jeugdspelers grote talenten blijft opleveren. Zo iemand als Tristan Degreef heb ik hoog zitten. Hij is nog niet klaar voor een basisplaats, maar hij moet alsmaar meer minuten pakken", vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Volgens Vertonghen is het een goede zaak dat Anderlecht Europees speelt. Daardoor zullen er automatisch meer kansen zijn voor de jonge gasten.