Kink in de kabel? Jesper Fredberg spreekt voorzitter Wouter Vandenhaute tegen

door: AVL
Jesper Fredberg
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht voerde het afgelopen jaar heel wat hervormingen door. De meest impactvolle hiervan was misschien wel de komst van Jesper Fredberg, die sinds januari de plak zwaait bij de recordkampioen.

Fredberg liet er na zijn komst geen gras over groeien en sloeg met paars-wit een nieuwe weg in. De flamboyante Deen is momenteel volop bezig met de zoektocht naar versterkingen voor volgend seizoen. Anderlecht hoopt volgend seizoen opnieuw aansluiting te vinden met de top.

Ondanks de hoge ambities van Fredberg, roept de Deen ook op tot realisme. "Ons eerste doel is play-off 1 halen", zo benadrukt hij in een interview met Het Nieuwsblad. "Dat zal ons eerste doel blijven, of we nu na acht speeldagen in de middenmoot staan of bovenaan prijken. Als we die Champions' Play-offs halen, kunnen we nieuwe ambities instellen."

Met deze uitspraak spreekt Fredberg wel zijn voorzitter Wouter Vandenhaute tegen, die enkele maanden geleden nog aankondigde dat Anderlecht volgend seizoen sowieso voor de top vier gaat. Fredberg mikt dus, in tegenstelling tot de voorzitter, in de eerste plaats op een plek in de top zes.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24