Kompany heeft bijzonder gevoel rond match tegen Vitesse

door: CDC
Vincent Kompany
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht moet morgen winnen van Vitesse om door te stoten in de Conference League. Die alles of niets situatie geeft Kompany een speciaal gevoel.

“Het voelt als een echte bekerwedstrijd”, zo stak de trainer van paarswit de persconferentie af. Voor beide ploegen is het winnen of uitgeschakeld zijn. Anderlecht wil de match vol energie aanpakken en zo de kwalificatie afdwingen.

Anderlecht kampt al een tijdje met financiële problemen. De kapitaalsverhoging werd onlangs opnieuw uitgesteld, tegen eerdere beloftes in. Daardoor kon rsca niet de grote transfers betalen zoals Antwerp, Genk en vooral Club Brugge wel deden. In Brussel moest men zich voornamelijk beperken tot huurlingen en het verkopen van overbodige spelers.

Toch houdt Kompany zich niet bezig met het financiële luik. De winst van 3 miljoen euro die er te rapen valt bij kwalificatie is hem onbekend. "Het gevoel dat we als ploeg hadden, vorige week thuis tegen Vitesse en de beleving van de fans: dát is alles wat ik moet weten. De Conference League halen is belangrijk voor deze jongens, en dat hebben we ook uitgestraald. Oké, perfect was het niet in de heenmatch, maar we toonden wel intensiteit en waren op niveau. We kregen al een mooie Europese avond en hopen dat dit seizoen nog te mogen meemaken."

De trainer hoopt vooral dat de meer ervaren spelers hun rug zullen rechten tegen de Nederlanders. Ze hebben dit soort ervaring al meegemaakt en zullen minder onder de stress lijden.