Maakt Spanje kans op winst in Nations League? "Spanje is karikatuur van zichzelf"

door: CDC

Vanavond staat "de andere halve finale" van de Nations League op het programma. Italië en Spanje nemen het tegen elkaar op voor een kans op de titel. Spanje lijkt veel van haar glorie kwijt en is de underdog.

Spanje en Italië stonden ook al tegenover elkaar in de halve finales van het EK. Een genietbare match en er moesten strafschoppen aan te pas komen. Maar toch schat men Spanje een stuk lager in. Manu Ferrera vindt in Het Laatste Nieuws dat La Roja pressing en omschakeling niet beheert, nochtans essentieel in modern voetbal.

"Tegen een goed georganiseerde tegenstander zijn ze altijd kwetsbaar en ik vrees dat Italië die mankementen zal blootleggen." Volgens Ferrera is Spanje een karikatuur van zichzelf geworden. Ze houden de bal in de ploeg maar doen er niets mee, balbezit om balbezit, en dat vindt hij maar vervelend om naar te kijken.

Het verval van het Spaanse voetbal wordt natuurlijk ook geïllustreerd door de mindere prestaties van Real Madrid en Barcelona. Dat zijn de hofleveranciers van de Spaanse nationale ploeg. Als het daar niet draait, draait het bij La Roja ook niet.