Philippe Clement doet zijn relaas: "Belgische coaches krijgen te weinig kansen"

door: MAB
clement
Afbeelding bron: Photonews

Philippe Clement kende een moeilijke start bij AS Monaco, maar de Antwerpse oefenmeester heeft ondertussen al heel wat harten weten te veroveren in het Prinsdom. 

Monaco behaalde een sterke 15 op 15 de afgelopen weken en staat op een voorlopige tweede plaats in het klassement. Clement moest de Monegasken naar de top vijf loodsen met het oog op Europees voetbal volgend jaar, en slaagt daar tot nu toe aardig in. 

"Ik ben heel tevreden met de stap die ik gezet heb", vertelde Clement aan Sporza. "Het is eigenlijk een nog mooiere club dan ik op voorhand gedacht had. De Ligue 1 is een fantastische competitie om in te werken, met veel mooie stadions ook. Dat is een groot verschil met België. Er voetballen hier ook heel veel jonge talenten. Ik ken ook niet elke tegenstander door en door zoals in België. Dat maakt het allemaal heel interessant."

"Ik hoop dat ik door goed te werken bij Monaco ook de poorten kan openen voor andere Belgische coaches. Er loopt veel kwaliteit rond in België, maar Belgische coaches krijgen eigenlijk nog te weinig kansen. Daar hoop ik mijn steentje aan bij te dragen."