Pro League staat voor enorme financiële kater: "Meer dan 100 miljoen euro verlies"

door: MAB
Parys
Afbeelding bron: Photonews

Vincent Van Quickenborne wilt het gokken in ons land aan banden leggen. Volgens de minister van Justitie zou het wedden op sportwedstrijden even verslavend zijn als roken. 

Er ligt een ontwerp van een Koninklijk besluit klaar om een volledig verbod op gokreclames door te voeren. Van Quickenborne vertelde op Radio 1 dat het KB al is goedgekeurd door zes bevoegde ministers, maar nog op goedkeuring wacht van Europa en een gunstig advies van de Raad van State. 

Voor de sport in ons land zou dat een enorm zware klap zijn. Volgens Pro League-voorzitter Lorin Parys is zo'n wet compleet onnuttig. "Er is al geen reclame meer die gericht is op jongeren, pop-ups op websites die leiden naar goksites zijn verboden, je kan niet wedden op livefases, ... En elke sponsorovereenkomst van een kansspelaanbieder - die trouwens ook een licentie moet hebben in België - die wordt voorgelegd aan de Kansspelcommissie."

"De impact op alle sporten is gigantisch. Maar bij de voetbalclubs gaat het makkelijk over meer dan 12% van alle sponsorinkomsten. En dat op een ogenblik dat onze clubs, onder andere door corona, een gecumuleerd verlies lijden van meer dan 100 miljoen euro."