Jan Jambon moet het nog verwerken: "Een groot verlies, ik heb er heel veel spijt van"

door: STS
Jan Jambon
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft gereageerd op het vertrek van Lorin Parys uit zijn partij. Parys wordt CEO van de Pro League.

"Het is op veel vlakken een groot verlies. Lorin is een hele aimabele, aangename man. Een harde werker, die heel veel werk heeft verzet. Hij was ook een uitstekend Vlaams Parlementslid", sprak Jambon op Radio 1.

"Dus ja, dat is een verlies voor de partij. Maar niemand is onvervangbaar, zegt men. Ik wens Lorin heel veel succes toe met deze carrièreswitch."

"Voor ons zal zijn vertrek toch een gat achterlaten dat we zullen moeten trachten om goed op te vullen. Ik heb er heel veel spijt van dat hij die switch maakt."

"Het zal goed zijn voor de Pro League, daar ben ik absoluut zeker van. Maar bij ons zal het een uitdaging worden om dat op te vullen."

Bart De Wever

"Ik heb een telefoongesprek met Lorin gehad. Hij zei dat hij een nieuwe uitdaging nodig had in zijn loopbaan, waar ik alle begrip voor kan opbrengen. Dus ik denk niet dat het om gefnuikte ambitie ging. Hij was ondervoorzitter en nam heel wat werk uit handen van Bart De Wever."

"Ik denk dat hij nog veel had kunnen bereiken op politiek vlak. Maar ik kan mij er iets bij voorstellen dat de Pro League gaan leiden een uitdaging van formaat is."