CEO Pro League staat achter Belgische format: "In het buitenland zijn ze jaloers op ons"

door: JDH
Parys
Afbeelding bron: Photonews

De Belgische profclubs vonden geen akkoord over de hervorming van het format van de competitie. En dus blijft alles bij het oude. 

Heel wat topclubs wilden af van de halvering van de punten in de play-offs, sommigen zelfs van de play-offs in hun geheel. Maar donderdag werd er geen tweederdemeerderheid gevonden over een hervormingen. 

Het huidige format met zestien eersteklassers, Champions’ Play-offs met zes en halvering van de punten, Europe Play-offs met zes en halvering van de punten, Relegation Play-offs met vier en behoud van punten, twee rechtstreekse degradanten en mogelijk één extra degradant via een barrage tegen een tweedeklasser blijft behouden. 

Volgens CEO van de Pro League Lorin Parys is het huidige format nog altijd goed, omdat het voor spanning zorgt. "Mijn Europese collega’s kijken vol jaloezie naar de spannende ontknoping die wij hier nu al twee seizoenen op rij kenden", zegt hij bij Het Nieuwsblad.  

"Daarbij moesten we een helikopter inzetten omdat we niet wisten in welk stadion er zou gevierd worden. Voor de fans en zeker ook voor de tv-rechtenhouder is zoiets de kers op de taart. Men vindt dat geweldig en dat kan ik begrijpen."