Zware tegenslag voor Bart De Wever: "Laatste wat hij nu nodig had"

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-voorzitter Bart De Wever zit met een probleem. Hij moet na het vertrek van Lorin Parys, die ervoor koos om CEO van de Pro League te worden, op zoek naar een nieuwe ondervoorzitter.

"Ik denk dat het vertrek van Parys een verlies is voor het Vlaams Parlement en voor de politiek. Hij was een goed parlementslid", zei Nieuwsblad-journaliste Liesbeth Van Impe in 'De Afspraak'.

"Het is een verlies voor N-VA, maar ik denk dat Bart De Wever dit het hardst voelt. Parys was een luitenant. We weten dat Bart De Wever zoveel jobs combineert dat hij zijn luitenanten nodig heeft."

"Het is ook iemand die voor evenwicht zorgde tussen die kopstukken, waarbij toch wat ruis tussen de lijnen gekomen was na de verkiezingsnederlaag van 2019. Parys zorgde voor evenwicht en balans in de partij."

"Er moet nu een nieuwe ondervoorzitter komen. We weten dat Theo Francken het wou, we weten ook dat daar wat spanning op de lijn zat. Dus dat verhaal wordt nu herschreven. En ik denk dat dit het laatste was wat Bart De Wever nu nodig had."

Volg het nieuws met de gratis app van Redactie24