Radja Nainggolan bijt van zich af en haalt stevig uit naar de pers

door: AVL
Radja Nainggolan
Afbeelding bron: Photonews

Antwerp stuntte vorig jaar op de transfermarkt door Radja Nainggolan binnen te halen. Ondanks zijn staat van dienst slaagde Nainggolan er niet in om de torenhoge verwachtingen in te lossen.

In een interview met Het Laatste Nieuws verdedigde Nainggolan zichzelf tegenover de criticasters. Zo verklaarde hij onder andere dat hij vorig seizoen vier maanden met pijn speelde door een klein botje dat was afgebroken.

Ook moest Nainggolan enorm wennen aan het systeem en de filosofie van Antwerp waardoor hij niet altijd zijn geliefde spel kon spelen. Zo vindt hij bijvoorbeeld dat The Great Old vorig seizoen teveel teerde op de individuele klasse van bepaalde spelers.

Verder gaf de voormalige Rode Duivel ook ferme kritiek op de manier waarop de pers vorig seizoen over hem schreef. "Jullie journalisten baseren zich bij jullie beoordeling vooral op het aantal goals dat iemand maakt. Maar dat ik elke match twaalf doorbrekende passes gaf weten jullie niet. Jullie weten zelfs niet eens wat dat wil zeggen."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24