Radja Nainggolan heeft het gehad met België: "Er is te weinig voetbalkennis"

door: MAB
Radja Nainggolan Royal Antwerp FC
Afbeelding bron: Photonews

Radja Nainggolan geeft op dit moment met Royal Antwerp FC partij aan Club Brugge op de vijfde en voorlaatste speeldag van de Champions' Play-offs. Bij winst kronen de West-Vlamingen zich tot kampioen. 

'Il Ninja' liet zich in HLN uit over de lastige situatie waarin hij zich bevindt bij Antwerp en de constante stroom van kritiek die hij over zich heen krijgt. Vooral de beperkte kennis van de Belgische media vindt de voormalige Rode Duivel enorm storend. 

''Er is te weinig voetbalkennis. In België wordt te gemakkelijk kritiek gegeven zonder dat jullie weten hoe het er binnenskamers aan toegaat. 'Radja speelt niet goed'. Het is gemakkelijk om dat te zeggen. Ik kon negen goals gemaakt hebben dit seizoen. Was ik daarin geslaagd, waren we over andere koek aan het praten. Dat is nu eenmaal het Belgische voetbal. Allez ja, de journalisten hier."

Volgens Nainggolan was het op dat vlak in Italië veel beter. ''Daar is de druk veel groter, maar ze snappen meer van voetbal. Ik zat eens in 'Extra Time' met Gert Verheyen. Wel, die begrijpt het. Wesley Sonck ook. Dat zijn ex-voetballers die weten wat het is om op een veld te staan. Zij hebben tactisch meer inzicht."