Relatie tussen Alfred Schreuder en bestuur van Blauw-Zwart serieus bekoeld na amper half seizoen

door: MAB
Alfred Schreuder Club Brugge
Afbeelding bron: Photonews

Alfred Schreuder loste deze winter Philippe Clement af als coach van Club Brugge. De Nederlander behaalde 31 op 33 sinds zijn aanstelling, maar toch wordt hij niet door iedereen op handen gedragen bij de West-Vlamingen.

De kans wordt ook steeds groter dat Schreuder de deur bij Club Brugge deze zomer achter zich dichttrekt en terugkeert naar Ajax. Daar was hij in 2017/2018 al assistent van Erik ten Hag. Na de zege tegen Union wordt er echter steeds meer getwijfeld over de keuzes van de oefenmeester. 

"De scepsis werd gaandeweg gevoed door de eigenzinnigheid van Schreuder", schrijft HLN. "Hoe voornaam en respectvol hij zijn persconferenties en interviews afwerkt, zo koppig is-ie achter de schermen. Trouw aan zijn filosofie en ideeën, weinig vatbaar voor inmenging of een andere kijk."

"De relatie tussen Schreuder en het Brugse bestuur kan als 'zakelijk' omschreven worden. Met oog voor het gemeenschappelijk belang. De achttiende landstitel in de wacht slepen, om vervolgens als grote mensen tevreden uit elkaar te gaan."