Stevige kritiek voor Nainggolan bij Antwerp

door: CDC
Radja Nainggolan Royal Antwerp FC
Afbeelding bron: Photonews

Radja Nainggolan (33) werd deze zomer als een absolute toptransfer binnengehaald bij Antwerp. Ze betalen hem dan ook een stevig loon. Maar Sport/Voetbalmagazine maakte een balans op van de speler en is erg hard in haar oordeel.

Het magazine wijst er op dat Nainggolan een andere speler lijkt geworden in vergelijking met vroeger. Vooral zijn loopvermogen is verminderd en dus moet er anders rond hem gevoetbald worden. Nainggolan moet omringd worden met bewegende mensen die veel energie en tucht hebben, zaken die hijzelf nu meer en meer ontbeert.

Daardoor is hij "de tegenpool van de speler die hij vroeger was", aldus S/VM. Nainggolan moet een speler worden die de bal het werk laat doen nadat hij zolang een speler was die zelf het werk deed. Het magazine wijst er ook op dat zijn afstandsschot minder is geworden.

Tot slot geven ze ook nog enkele statistieken mee. Radja schoot slechts 11 keer op doel sinds hij in België speelt, waarvan 0 binnen het strafschopgebied van de tegenstander. Amper 18% van die schoten was gekadreerd. Amper 53% van de verdedigende duel kon hij winnen. Bovendien verloor hij meer ballen in eigen helft dan hij er won op die van de tegenstander.