Striemende kritiek van Stéphane Demol voor hoe RSCA met eigen jeugd omgaat

door: CDC
Stephane demol
Afbeelding bron: Photonews

Een opvallend gegeven bij Anderlecht is dat de jeugd steeds minder aan bod komt. Sport Voetbalmagazine vroeg de mening aan Stéphane Demol, oud speler van RSCA, en die is niet onder de indruk van het beleid van Paars-wit.

De oud-speler merkt op dat achteraan jonge talenten zoals Marco Kana en Killian Sardella niet meer aan de bak komen, terwijl Anderlecht op verdedigend vlak er niet bepaald solide uitziet. Hij vraagt zich dan ook af wat ze verkeerd hebben gedaan om zo buitenspel te zijn gezet in hun club.

De Mol vindt dat de verdedigers die nu altijd mogen spelen niet van een bijzonder hoog niveau zijn en weinig bijdragen aan het geheel. Verder merkt De Mol op dat Kompany soms zelfs liever linksvoetige spelers op rechts zet dan Kana en Sardella te laten spelen.

De Mol zegt dan ook dat wat hem betreft, die twee beter andere oorden opzoeken om te spelen. Iets wat hij Antoine Colassin ook aanraadt. Over Kompany is hij dan ook streng:  "Ik mis coherentie in zijn vertoningen en in zijn opstellingen."