Tentakels van Veljkovic liepen erg diep: deze clubs deden allemaal mee

door: CDC
Geld
Afbeelding bron: Pixabay

Maandag gaf Kris Luyckx, de advocaat van spijtoptant Dejan Veljkovic, al aan dat de corruptie wijdverspreid was in het Belgische voetbal. De Standaard kon nu documenten van het gerecht inkijken en heel wat clubs lijken betrokken te zijn.  

Maar liefst twaalf eersteklasseclubs zouden zich bezondigd hebben aan het systeem met valse contracten. De Standaard noemt KV Mechelen, Standard Luik, Anderlecht, Club Brugge, KRC Genk, Sporting Lokeren, KV Oostende, OH Leuven, KV Kortrijk, AA Gent, Waasland Beveren en STVV.

Samen stelden ze voor 31.035.582 euro aan valse contracten op bij de Servische makelaar. KV Mechelen, een club die eerder al veroordeeld werd tot degradatie wegens matchfixing, zou een derde van dat bedrag van valse contracten voor zich genomen hebben. Standard Luik nam 6 miljoen euro voor zijn rekening.

Club Brugge (3,6 miljoen euro), Anderlecht (2,8 miljoen euro) en KRC Genk (2,5 miljoen euro) komen allemaal in opspraak. De vraag is nu ook hoe andere makelaars tewerk gingen, want ook daar zou er nog heel wat lijken uit de kast kunnen vallen.  Op nummer 1 staat natuurlijk Mogi Bayat, en ook dat onderzoek is af.
Wordt vervolgd.