Voetbalgeweld niet zonder gevolgen: Bij Feyenoord haakt investeerder af

door: CDC
de kuip feyenoord
Afbeelding bron: Photonews

De laatste tijd lijkt het voetbalgeweld in opmars. In België was er het beruchte incident na de Champions League en bij Standard liepen supporters onlangs het veld op om de spelers de levieten te lezen. Ook in Nederland hebben ze problemen.

Daar hebben de supporters van Feyenoord zich van hun slechtste kant laten zien. De Rotterdamse club speelt met het idee om een nieuw stadion te bouwen. Veel supporters zijn daar echter boos over. De Kuip is al sinds 1937 de thuisbasis en dat willen ze zo houden.

Om hun argumenten kracht bij te zetten besloten ze om de privéwoning van de sportief directeur,  Mark Koevermans, op te zoeken. Ze drongen zijn tuin binnen en wierpen stenen door de ruiten van zijn woning. Koevermans kon niet leven met dit gedrag en stapte op.

De voorzitter van Feyenoords raad van commissarissen zei vandaag in een persconferentie dat dit ook de reden is dat een mogelijke investeerder is afgehaakt. Vorige week werd het bestuur van de  Conference League tegenstander ook aangevallen in Rotterdam en bij elke Europese thuiswedstrijd kreeg Feyenoord al een boete voor wangedrag van de supporters. 

De satirische site De Speld schreef er een bijtend, satirisch stuk over op haar website.

Download nu de gratis app van Redactie24