Opgepast als je je auto verkoopt: Eigenaar gewurgd met wapenstok en geslagen

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een dertiger die zijn auto wilde verkopen, is het slachtoffer geworden van diefstal met geweld. Twee mannen verkochten hem klappen en gingen er met de wagen vandoor.

De 39-jarige man uit Houthalen had zijn Audi S3 te koop aangeboden op het internet. Op 12 juni sprak hij 's avonds af met twee geïnteresseerden. Ze maakten samen een testrit, waarbij de eigenaar achter het stuur zat.

"Op de terugweg naar zijn woning trachtte één van de verdachten, die achterin het voertuig zat, de bestuurder met een wapenstok te wurgen. Het slachtoffer verzette zich en kreeg daarbij slagen van beide verdachten. Hij werd gedwongen om uit het voertuig te stappen. Daarna ging het duo er met de auto vandoor in de richting van het Europark", zegt politiezone CARMA.

"Na middernacht kregen we het bericht dat de gestolen auto door de wegpolitie van Kortrijk was aangetroffen op de E17 in Kruisem, richting Frankrijk. In de auto zaten vijf personen, jongemannen tussen 17 en 23 jaar uit Ninove, Liedekerke, Sint-Niklaas en Denderleeuw."

Allen werden gearresteerd en voor verhoor overgebracht naar het commissariaat. De onderzoeksrechter besloot om twee personen aan te houden en twee andere personen vrij te laten. De minderjarige betrokkene moest voor de jeugdrechter verschijnen, die hem naar een jeugdinstelling liet overbrengen.

Het slachtoffer heeft ondertussen zijn gestolen voertuig terug in ontvangst genomen. Het onderzoek wordt voortgezet door de politie en het Limburgse parket.