Brutale home-invasion in holst van de nacht: "Ze sloegen het slachtoffer wakker"

door: STS
Opsporingsbericht
Afbeelding bron: Federale politie

Een man is het slachtoffer geworden van een brutale home-invasion. De daders schuwden het gebruik van geweld niet. Op vraag van het parket is er een opsporingsbericht verspreid.

De feiten speelden zich op dinsdag 9 april 2024 af in Waterloo. Minstens drie personen drongen rond 05.30 uur een woning binnen in de Sentier de L’Eglise. "De daders hebben het slachtoffer wakker gemaakt door op hem te slaan."

Daarna namen ze geld mee, alsook horloges en de gsm van het slachtoffer. Na een kwartier vluchtten ze weg met een wagen. Om welk merk en model het gaat is tot op heden nog niet duidelijk.

In het zwart gekleed

Politie en parket proberen de daders op te sporen. "Ze waren gemaskerd, droegen handschoenen en waren in het zwart gekleed. Eén van de verdachten had een matrak of iets gelijkaardigs bij zich. Hij is ongeveer 25 jaar oud. Hij is tussen 1m75 en 1m80 lang, heeft bruine ogen en donkere wenkbrauwen. Hij sprak Frans."

Wie informatie kan verstrekken, wordt gevraagd om de speurders via het gratis nummer 0800/30.300 te contacteren, of via opsporingen@police.belgium.eu.