Opschudding op autokeuring: Man gaat helemaal door het lint nadat auto afgekeurd wordt

door: STS
Autokeuring
Afbeelding bron: Photonews

Er heeft zich een gewelddadig incident voorgedaan op de autokeuring. Dat gebeurde nadat een bestuurder zijn auto afgekeurd zag worden.

De man, een garagist uit Hasselt, reed op 19 augustus 2022 met de wagen van een klant naar het keuringsstation van Alken. Daar kreeg het voertuig een rode kaart.

De garagist ging daarop verbaal in de clinch met het personeel van het keuringsstation en sloeg de stationschef in het gezicht. Het slachtoffer was drie maanden arbeidsongeschikt.

Boorddocumenten van wagen

De politie werd verwittigd, en de boorddocumenten van de wagen werden intussen achtergehouden om te voorkomen dat de agressieve man zou wegrijden. Dat deed hij alsnog.

Op een later ogenblik keerde de garagist terug om zijn documenten op te halen. De vervanger van de stationschef weigerde om de papieren mee te geven, waarop ook hij in het gezicht werd geslagen.

Veroordeeld door rechtbank

Nu is de garagist voor de rechtbank moeten verschijnen. Hij kreeg een gevangenisstraf van twee jaar opgelegd, en daarnaast ook een geldboete van 1.600 euro. Hij dient ook bijna 30.000 euro schadevergoeding te betalen.

Volg Redactie24 nu op Instagram