Zo beschrijft de Franse media Philippe Clement

door: CDC
Philippe clement
Afbeelding bron: Photonews

De overstap van Philippe Clement naar Monaco wordt er goed ontvangen.

Franse media zijn opvallend positief over de aanstelling van Philippe Clement bij AS Monaco. Het toonaangevende 'Equipe beschrijft de coach als "niet gelijk wie" en wijst op zijn palmares, "dat voor zichzelf spreekt."

Ook Le Figaro brengt een uitgebreid stuk over Clement. Daarin noemen ze zijn laatste drie jaar als trainer "ronduit indrukwekkend." Ze wijzen onder meer op zijn succes bij Waasland-Beveren, het kampioenenjaar bij Genk en uiteraard ook Club Brugge

De trainer wordt geprezen om zijn offensief voetbal, waarbij ze ook het succes ervan in de Champions League onderstrepen. De krant merkt ook de tactische, fysieke en mentale weerbaarheid van Club Brugge op. "Ze speelden met ballen."

Le Figaro vermeldt ook dat Clement erg goed is met jongeren. "Hij is een uitstekende people manager, niet enkel door zijn charisma en natuurlijke autoriteit, maar ook door zijn menselijke kwaliteiten. Hij is geïnteresseerd in spelers en hun leven." De doorbraak van Charles De Ketelaere en Noa Lang zijn dan ook geen toeval, meent de krant.

Meer voetbalnieuws lees je in de gratis app van Redactie24