VTM

Christophe Ramont uit 'Blind getrouwd' is diep geschokt: "Een nachtmerrie"

door: LHX
Christophe Ramont
Afbeelding bron: Instagram

Christophe Ramont werd in 'Blind getrouwd' gekoppeld aan Nick Laenen. Hun huwelijk overleefde helaas niet, maar de twee zijn nog wel vrienden.

Bijna iedereen heeft wel een mening over sportjournalist Eddy Demarez, die enkele homofobe uitspraken deed over de Belgian Cats. Zo ook Christophe Ramont. "Toen ik het hoorde, was ik geschokt", schrijft hij in een lange Instagrampost.

"Jarenlang opofferingen maken voor die ene passie. Tot de wereldtop behoren. Om vervolgens commentaar te krijgen op de persoon die je bent ipv op de prestatie die je levert. Het is de nachtmerrie van iedere groep die ooit gediscrimineerd werd en het overkwam de Belgian Cats", klinkt het.

Hij kaart aan dat het bijna uitsluitend heteroseksuele mannen zijn die de heftige reacties overdreven vinden. "Degenen die beweren 'dat we hier straks niets meer mogen' zijn vaak degenen die vandaag werkelijk alles mogen", vindt hij.

Voor Christophe is het duidelijk: "'We verkopen allemaal wel eens cafépraat' is geen geldig excuus." Volgens hem moeten we allemaal in eigen boezem kijken en kritisch durven zijn.