VTM

Drie maanden na zwaar ongeval: Jits Van Belle laat weten hoe het met haar gaat

door: LHX
Afbeelding bron: Medialaan

Jits Van Belle is onder meer bekend van 'Familie', waar ze de rol van Robyn speelde. Momenteel is ze aan de slag bij 'De Buurtpolitie'.

Op 26 augustus, in de periode dat de opnames van 'De Buurtpolitie' begonnen, raakte Jits Van Belle betrokken bij een zwaar verkeersongeval. Het gebeurde toen ze op de ring van Gent fietste.

"Plots botste ik keihard op een autoportier dat geopend werd", vertelde ze in september op Instagram. "Ik vloog door de lucht en landde keihard op mijn achterhoofd en rug."

Breuken of bloedingen had ze gelukkig niet, maar wel een zware hersenschudding, een whiplash, een geklemd kaakgewricht en meerdere kneuzingen. Een helm droeg ze niet tijdens haar fietstocht, maar ze heeft zich voorgenomen om er in het vervolg steevast een te dragen.

Bijna drie maanden na het ongeval laat ze aan Het Laatste Nieuws weten hoe het met haar gaat. "Ik heb nog een heel klein beetje last aan mijn linkse kaakgewricht. Dat is een beetje verschoven geraakt door de val. Dus daar heb ik nog wat revalidatie voor nodig", vertelt ze.

Ook de whiplash wordt nog een beetje nabehandeld. "Maar eigenlijk gaat het zeer goed. Ik heb geluk gehad", klinkt het.