VTM

‘Familie’-acteur Maxime De Winne is kritisch voor zichzelf: “Afschuwelijk slecht”

door: LHX
Afbeelding bron: VTM

Vanavond is het zover: de langverwachte seizoensfinale van ‘Familie’ wordt uitgezonden. Onder andere voor Quinten (gespeeld door Maxime De Winne) wordt het spannend: hoe loopt zijn marathon af?

Maxime De Winne speelt Quinten in ‘Familie’. Een erg bijzondere rol, want Quinten zit in een rolstoel. “Ik ben een goede rolstoelrijder, al zeg ik het zelf”, beweert Maxime in Primo. “Zelfs rolstoelers zeggen dat ze in het begin niet zagen dat ik geen ‘echte’ was.”

Over al zijn andere acteerprestaties is hij niet even positief. Zo speelde hij ooit Franky in ‘Thuis’ en vertolkte zo het eerste homohuwelijk in een Vlaamse soap. “Als ik nu terugkijk naar ‘Thuis’: ik was afschuwelijk slecht”, bekent hij.

“Het duurt echt wel enkele jaren voor je kan zeggen dat je een bekwaam acteur bent”, verklaart hij. “Je moet ook véél spelen om beter te worden." Het is daarom dat hij liever in soaps speelt dan in films of series. “Ik draai veel liever non-stop dan een maand te werken en de rest van het jaar thuis te zitten.”