VTM

Jan Paternoster zet kandidaten uit 'The Voice Van Vlaanderen' stevig op hun plaats: "Een sjot onder hun gat"

door: STG
Mathieu Terryn en Jan Paternoster.jpg
Afbeelding bron: VTM

Zes afleveringen lang al kunnen we kennismaken met nieuw muzikaal talent. Het nieuwe seizoen van 'The Voice Van Vlaanderen draait op volle toeren.

Wanneer de kandidaten erin slagen om de juryleden te overtuigen zijn ze zeker van een plaats in de volgende ronde. Nieuwkomers Mathieu Terryn en Jan Paternoster praten in Humo openhartig over hun eerste seizoen als coaches. "Pas na de Blind Auditions, wanneer je echt begint samen te werken met de kandidaten, is mij opgevallen hoe groot je meerwaarde voor die mensen is als coach", zegt Jan.

Hoewel Jan van zichzelf weet dat hij technisch niet de beste zanger is, weet hij wel wat het is om een lied te brengen met inhoud, en hoe hij daarmee het publiek emotioneel kan raken. Het is volgens hem dan ook heel bijzonder om iemand met die kennis te verrijken. Toch is er Jan iets bijzonder opgevallen bij de kandidaten.

"Ik heb mezelf ooit een luie mens genoemd, maar mij viel op dat veel kandidaten wat werk­ethos betreft toch nog heel wat te leren hebben. ik zou ze af en toe eens een sjot onder hun gat moeten geven. Sommigen denken al heel snel dat ze hard aan het werken zijn", aldus Jan.