VTM

Kijkers van ‘Familie’ pikken het niet langer: “Het wordt te gortig”

door: ASX
Afbeelding bron: Medialaan

In Vlaanderens langstlopende soap ‘Familie’ laait de passie wel heel erg hoog op de laatste weken. Vier personages zijn verwikkeld in een stomende verhaallijn die werkelijk niets aan de verbeelding overlaat.

Sinds het bedrog van Niko (Jo Hens) is de ooit zo brave Mieke (Caroline Maes) helemaal losgeslagen. Samen met Lars (Kürt Rogiers, foto) beleeft ze het ene wild avontuurtje na het andere. Beelden die vrij expliciet op de kijker losgelaten worden.

Ondertussen zitten ook Niko en Hanne (Margot Hallemans) – letterlijk – niet stil. In de aflevering van vrijdag boekten de twee een weekend in een wellness-hotel om er hun lusten bot te vieren. Een brug te ver voor heel wat kijkers.

“Een seksreeks aan het worden, echt niet te doen”, reageert een kijker verontwaardigd. “Deze verhaallijn gaat er los over”, treedt een andere fan van het programma bij. Heel wat kijkers vinden dat ‘Familie’ niet meer voor kinderen geschikt is.

“De passie wordt te gortig”, “Niks meer waar kinderen kunnen naar kijken” en “Binnenkort verschijnt er enkel 18+”, luidt de kritiek op de programmamakers. Eén enkele kijker kan de stomende verhaallijn wel nog smaken. “Mag af en toe al eens wat anders zijn”, klinkt het.