VTM

Mysterie uit 'Blind Getrouwd' ontrafeld: "Mensen worden op het verkeerde spoor gezet"

door: STG
 Blind Getrouwd - Lien Opdebeeck - Joren Dumont
Afbeelding bron: VTM

'Blind Getrouwd' onderging dit seizoen een grote methamorfose. Alle koppels zijn op dezelfde dag getrouwd, en trokken gezamenlijk op huwelijksreis.

Allemaal ingrepen van de makers die dit seizoen in goede aarde vallen bij de kijkers. Bovendien zorgt het voor betere beelden. De opnames vonden voor het eerst plaats in de zomer. Alle vorige seizoenen vielen de opnames in de winter. 

Volgens Mark Coenegracht, journalist bij het Laatste Nieuws zit de belangrijkste verandering in de montage van het programma. "Heel belangrijk, alle opnames waren klaar voor de uitzendingen begonnen op televisie". Daardoor weet de crew al voor de montage start welke koppels samenblijven en welke niet.

Dat zorgt ervoor dat de programmamakers de vrijheid hebben om van het einde naar het begin te monteren. Zo kunnen de makers er cliffhangers insteken en mensen op het foute been zetten. "De ene week gaan de koppels naar de hemel, de andere week naar de hel. Ook het vragenvuur zit er af en toe tussen. Heel goed gemonteerd", zegt Mark. 

Het programma is ook scherper geworden. Zo vroeg expert Wim Slabinck in de aflevering van maandag aan Christiaan en Jana of ze klaar zijn voor seks. Uit de teaser van nu maandag blijkt intussen dat ze samen seks zullen hebben, dat weten we nu al.