VTM

Niels Destadsbader over zijn vertrek naar VRT: “Was voor mij bij VTM zo, maar velen weten dat niet”

door: PMN
Niels Destadsbader
Afbeelding bron: Play4

Niels Destadsbader is voor het tweede seizoen op rij de presentator van ‘The Masked Singer’. Het is wel het laatste programma dat hij presenteert bij VTM.

Niels Destadsbader besloot vorig jaar om opnieuw bij de VRT aan het werk te gaan. “Veel mensen zijn daarvan geschrokken”, klinkt het bij Niels in de podcast ‘Freek Blijft Slapen’.

Wie een belangrijke rol speelde in die overstap was VRT-programmadirecteur Ricus Jansegers. “Hij haalde mij destijds ook van Ketnet naar VTM”, gaat Niels verder.

“Hij gaf mij drie maanden later op vrijdagavond een liveshow die ik helemaal alleen presenteerde voor meer dan 1 miljoen mensen. Niemand geloofde erin, maar hij wel.”

“Op een bepaald moment maakten ze bij VTM een aantal keuzes waardoor Ricus vertrok. Een stukje later is hij hetzelfde gaan doen bij VRT.”

“De eerste telefoon die ik kreeg was van hem. Ik heb toch wel lang nagedacht over wat ik zou doen. Ik heb er bijna een jaar over nagedacht.”

“Veel mensen weten niet dat bij VTM mijn contract afgelopen was. Dat ik vertrokken ben heeft te maken met een aantal factoren.”

“De factor geld was zeker niet doorslaggevend. Je gaat niet naar de andere kant om veel minder te verdienen, maar het is ook niet zo dat ik de Lotto gewonnen heb bij de VRT.”