Adrie van der Poel is niet mals voor Wout van Aert: “Grootste fout die hij kan maken”

door: AVL
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert heeft er een jaar met gemengde gevoelens opzitten. Onze landgenoot zette enkele knappe prestaties neer, maar de grote overwinningen bleven uit.

Van Aert moest dit seizoen meermaals zijn meerdere erkennen in grote rivaal Mathieu van der Poel, die onder meer in Parijs-Roubaix en op het WK aan het langste eind trok. De renner van Jumbo-Visma wil daarom zijn tactiek in de toekomst bijstellen. 

Van Aert gaf twee maanden geleden in een interview met Het Laatste Nieuws aan dat hij in het vervolg minder offensief zal rijden en meer de kat uit de boom wilt kijken. Van der Poel senior denkt echter niet dat dit een goed idee is.

"Ik heb gelezen dat hij zijn koersgedrag wil aanpassen. Dat is de grootste fout die hij kan maken. Dan gaat hij tegen zijn natuur in gaan koersen", zo vertelt de Nederlander in een interview met José De Cauwer en Greg Van Avermaet in Het Nieuwsblad.

Ex-wielrenner Greg Van Avermaet treedt zijn gesprekspartner hierin bij. "Ik zou in zijn plaats niks veranderen", raadt de voormalig olympisch kampioen aan. "Er gaat een jaar komen dat het wel allemaal op zijn plaats valt."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24