Adrie van der Poel over zijn zoon Mathieu: "Ik moet het niet per se allemaal weten"

door: JDH
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel is net als zijn vader Adrie een veldrijder en wegrenner. Maar echt dagelijks bij elkaar over de vloer gaan doen ze niet. 

Hij woont nu een dik half uur van ons, maar het is niet zo dat we dagelijks over de vloer komen of contact hebben", vertelt Adrie van der Poel bij Wielerflits.

"Ik laat hem gewoon doen waar hij zin in heeft. Het is leuk als je contact hebt. Elke dag hoeft voor mij niet, want dan is het mooier als je elkaar na een week ziet. Misschien doen wij dat anders dan anderen, wij doen het op onze manier.”

Adrie heeft natuurlijk ook veel ervaring als veldrijder, geeft hij zijn zoon soms tips? "Soms geef ik mijn mening, maar vanavond zie ik hem niet meer. Het kan zijn dat we in Spanje elkaar tegen het lijf lopen als ik een paar dagen ga. Maar het is ook niet dat ik per se wil weten wat hij allemaal uitspookt."

"Mathieu is oud en wijs genoeg. Hij heeft een hoop ervaring van mij meegekregen, ook van de ploeg. Hij staat open voor nieuwe dingen, ik denk dat we optimaal van moeten profiteren van wat hij al weet."