Adrie Van der Poel vertelt waarom hij dit seizoen minder veldritten bijwoonde: “Ik heb het niet gemist”

door: AVL
Adrie van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Adrie van der Poel ziet dit seizoen zijn zoon Mathieu de ene overwinning na de andere in de wacht slepen in het veld. Zelf was hij echter een stuk minder aanwezig op de cross dan de voorgaande jaren.

Adrie van der Poel was de laatste jaren één van de vaste mecaniciens in de materiaalpost van zoon David, de oudere broer van Mathieu van der Poel. David ging enkele maanden geleden echter met pensioen waardoor meteen ook de positie van vader Adrie wegviel. Van der Poel senior woonde bijgevolg deze winter een pak minder wedstrijden bij.

"In het begin van het seizoen ben ik maar een keer naar de cross gekomen, dat was in Essen", zo legt Adrie van der Poel uit in een interview met Wielerflits. "Daar ging ik kijken naar een aantal jeugdrenners. Voor de rest ga ik alleen kijken naar de crossen waar David of Mathieu rijden. Nu David gestopt is, zijn dat er wat minder."

"Ik ben dus minder naar de veldritten gekomen dan anders. Maar ik moet zeggen dat ik het niet echt gemist heb. Ik denk dat het dit jaar al een ondankbaar jaar is geweest door de weersomstandigheden. Als je dan zo’n crossen ziet zoals in Gavere… daar ga ik niet met veel plezier naartoe, snap je?"

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24