Analist springt in de bres voor Wout van Aert: “Dat zegt veel over hem”

door: AVL
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert heeft er twee moeilijke weken opzitten. Zowel in de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix slaagde hij er in de finale niet in om mee te strijden voor de overwinning. 

In de Ronde van Vlaanderen had van Aert geen antwoord op het slotoffensief van Tadej Pogacar en Mathieu van der Poel. In Parijs-Roubaix had de Kempenaar pech toen hij in de laatste twintig kilometers te kampen kreeg met een lekke band.

Van Aert was na Parijs-Roubaix dan ook zichtbaar teleurgesteld dat het opnieuw niet wou lukken voor hem in de Helleklassieker. De dag na de nederlaag klonk de renner van Jumbo-Visma alweer een stuk optimistischer en zei hij onder meer dat winnen niet altijd het belangrijkste is.

"Dat zegt veel over Wout van Aert. Hoe hij, ondanks een monomane obsessie voor de winst, toch ook de kunst van het relativeren beheerst", aldus een lovende Marc Ghyselinck in Het Laatste Nieuws. 

"Wout van Aert heeft Parijs-Roubaix niet verloren omdat Mathieu van der Poel harder reed", gaat hij verder. "Een band die in de laatste kilometer van de gevreesde Carrefour de l’Arbre leeg liep, bezegelde zijn lot. Daar kon Wout van Aert niets aan doen."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24