Details lekken uit over nieuwe deal van Roglic: ‘Deze afkoopsom betaalt nieuwe ploeg’

door: BVDO
Primoz Roglic
Afbeelding bron: Photonews

Primoz Roglic had nog twee jaar contract bij Jumbo Visma. De Sloveen zal die echter niet uitdoen.

Het zag er al een tijdje naar uit dat Primoz Roglic niet langer voor Jumbo Visma wou rijden. Vorig weekend maakten beide partijen dat ook officieel bekend.

Welke ploeg de nieuwe werkgever van Roglic wordt is nog niet geweten, maar zoals het er nu naar uitziet wordt het BORA-hansgrohe, zo leidt men af uit een bezoek dat de Sloveen vorige week bracht aan een van de bedrijven die voor de wielerploeg werkt.

Het nieuws waar Roglic zal rijden zou komend weekend bekendgemaakt worden. Ondertussen lekken ook meer en meer details uit over het vertrek van Roglic. Zo zou Jumbo Visma een afkoopsom van 3 miljoen euro ontvangen voor de resterende twee jaar in het contract.

Bij BORA-hansgrohe zou Roglic ook een grootverdiener worden. Er wordt gesproken van een jaarsalaris tussen 5,5 en 6 miljoen euro. Ter vergelijking: Wout van Aert en Mathieu van der Poel verdienen om en bij de 2 miljoen per jaar.

Bij BORA-hansgrohe treft Roglic grote namen als Aleksandr Vlasov, Jai Hindley, Daniel Felipe Martínez, Sergio Higuita, Lennard Kämna, Emanuel Buchmann en onze landgenoot Cian Uijtdebroeks.