Dit vertelde Remco Evenepoel tijdens de koers aan Primoz Roglic

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel koos ook vandaag in de Ronde van Catalonië voor de aanval. Dat deed hij op 25 kilometer van het einde.

Op de laatste klim van de dag vertrok Remco Evenepoel. Niemand, behalve zijn grote concurrent Primoz Roglic, kon volgen. Al werkte de Sloveen opnieuw niet mee om vooruit te blijven.

“Als Roglic met me mee werkt, rijden we samen naar de finish. Ik denk alleen dat zijn team besloot om hem niet mee te laten rijden. Dat snap ik volledig, maar het was gewoon jammer dat we zo niet voor de ritzege konden gaan”, vertelde Evenepoel achter af.

Op negen kilometer van de finish hield Evenepoel op met rijden en zei iets tegen Roglic. “Ik zei hem dat ik voor de rit wilde gaan en zelfs al was ik tweede geworden, was ik blij geweest. Maar het is niet dat ik boos ben, dit hoort nu eenmaal bij wielrennen.”

Evenepoel staat zondag nog voor een zware dag in Barcelona. Het wordt een rit met veel mogelijkheden om aan te vallen. “Het klassement wordt lastig, maar hopelijk werkt Roglic morgen wel mee en kunnen we voor de rit gaan. Het is sowieso mooi om tegen mijn idool te rijden, want ik kijk onwijs tegen Roglic op.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24