Evenepoel heeft nog wat te zeggen over de manier waarop Roglic hem klopte

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Soudal-QuickStep nam vrijdag de etappe naar Lo Port in de Ronde van Catalonië opnieuw in handen, maar zag de concurrentie wel de zege pakken.

Soudal-QuickStep controleerde de partij. Jan Hirt en Ilan Van Wilder probeerden de wedstrijd open te breken, maar Primoz Roglic bleef mooi volgen. In de slotmeters pakte de Sloveen de overwinning echter in de sprint.

“Wij hebben tenminste initiatief getoond en de koers gemaakt”, zei Remco Evenepoel achteraf voor de camera’s. “We waren beter dan Jumbo-Visma. Maar ik kan Primoz geen ongelijk geven om in het wiel te blijven en te gokken op de eindsprint. Dat is zijn recht.”

Evenepoel nam in de slotkilometer niet de juiste beslissingen. “Hij had net een versnelling geplaatst en heeft mij daarmee een beetje uit mijn kot gelokt. Ik wilde hem meteen counteren, dat was wellicht zijn bedoeling. En ik had niet verwacht dat de laatste 150 meter zo steil zouden zijn. Een inschattingsfoutje. Het was niet de slimste aanval van mijn carrière, ik had beter nog wat gewacht”, was Evenepoel duidelijk.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24