Eli Iserbyt pakt uit: “Dat wil zeggen dat je serieus met je vak bezig bent”

door: BVDO
Eli Iserbyt
Afbeelding bron: Photonews

Eli Iserbyt behoort tot de beste veldrijders van het land. Al komt hij tegen mannen als Wout van Aert en Mathieu van der Poel toch nog aardig wat te kort.

Eli Iserbyt liet zich de voorbije jaren zien als een topveldrijder, al heeft hij het tegen de grote twee toch veel te moeilijk. Die kan hij niet volgen.

Paul Herygers ziet dat Iserbyt leeft voor zijn vak. “Tijdens de Tour ontving ik een WhatsApp-berichtje van hem. Aan het huis waar hij nu woont, liet hij een heuse zandbak aanleggen. Dat wil zeggen dat je serieus met je vak bezig bent”, klinkt het in De Zondag.

Al is het toch moeilijk om met Van Aert en Van der Poel mee te kunnen, zo beseft ook Herygers. “Dat is een brommer tegen twee moto’s, hè. Iserbyt doet wat hij kan. Dat is het minste wat je van hem kan zeggen.”

“Zij die vroeger tegen Liboton moesten rijden, kregen een kruimel. Die won 32 van de 33 veldritten. Nu zijn Van der Poel en Van Aert parttime crossers. Het is een zegen voor de pure veldrijders. Ik zou nu alvast zeggen: grijp wat je grijpen kan.”