Eli Iserbyt vreest zware gevolgen van doelbewuste beslissing die hij neemt

door: JDH
Eli Iserbyt
Afbeelding bron: Photonews

Eli Iserbyt rijdt zowat alle crossen en is ook aan een goed seizoen bezig. Maar Iserbyt vreest ook voor de gevolgen daarvan. 

Eli Iserbyt reed dit seizoen al 14 wedstrijden en won al 5 keer. Slechts twee keer daarvan stond Iserbyt niet op het podium. Daardoor leidt hij nu ook in het klassement van de Superprestige en de Wereldbeker en is hij tweede in de X2O Trofee. 

Iserbyt reed vorig weekend zowel in Kortrijk als in Dublin, al het derde dubbele weekend op rij voor hem. En komend weekend komt er nog een dubbel weekend aan met de Superprestige in Boom en de Wereldbeker in het Franse Flamanville. 

"'t Is al veel geweest", zei Iserbyt bij HLN. "En het wordt nóg meer. Boom-Flamanville komt er heel snel aan. Moeilijke verplaatsing nog. Daarna is het enkel Val di Sole. Oef. Dat zal aanvoelen als een 'rustig' weekend."

Iserbyt rijdt alle crossen van de klassementen, maar slaat de losse crossen over. Maar een statement vindt hij dat niet. "Ik kan nog ergens een terugslag krijgen. Maar zolang het lichaam niet tegenpruttelt en ik er overal goed voor blijf staan, vind ik dat ik die mooie ambitie moet nastreven."