Eli Iserbyt ziet bijzonder moment in cross: “Iedereen lijkt het te beseffen”

door: BVDO
Eli Iserbyt
Afbeelding bron: Photonews

Twee overwinningen heeft Eli Iserbyt dit seizoen achter zijn naam. Zondag moest hij in Maasmechelen opnieuw vrede nemen met de tweede plek.

In de Wereldbekercross van Maasmechelen werd Eli Iserbyt zondag opnieuw tweede, de vierde keer al dit jaar dat hij net naast de zege grijpt.

Nochtans heeft hij een heel goed gevoel bij zijn vormpeil. “Ja, het ligt allemaal wat dichter bij mekaar, dat gevoel heb ik ook”, zegt Iserbyt aan Het Nieuwsblad. “Het niveau is heel hoog. Misschien wel het hoogste van de voorbije vier jaren.”

Al ziet Iserbyt nog een andere reden waarom iedereen nu precies wil pieken. “Iedereen lijkt te beseffen dat het nu moet gebeuren, voor Wout en Mathieu er zijn. In andere jaren probeerde iedereen een zo constant mogelijk seizoen te rijden. Nu ligt de focus precies meer op de eerste maanden.”

“Wie wil winnen, moet het in oktober of november doen. Als je realistisch bent, is winnen in december en januari praktisch onmogelijk. Dat maakt dat iedereen nu gelijk van bij de start van het seizoen wakker is.”