Erwin Vervecken spreekt Sven Nys tegen: "Dat heeft gewoon geen zin"

door: JDH
Sven Nys
Afbeelding bron: Photonews

Deze week gaat in Beringen het nieuwe Belgische veldritseizoen van start. Geen start in september dus, door het afhaken van Kruibeke en Lokeren. 

"Mijn hart bloedt als ik zie dat de cross inkrimpt. Ik denk dat we nog een paar jaar door een zure appel heen moeten", zei Sven Nys bij Het Nieuwsblad. Onder meer het gravel en de latere instap van Van Aert en Van der Poel zou er volgens Nys voor zorgen dat het veldritseizoen later begint. 

Maar Erwin Vervecken, de organisator van het BK/EK gravel vorig weekend, is het daar niet mee eens. "Ik denk niet dat gravel aandacht wegpakt van de cross. Het feit dat het crossseizoen nu drie weken later begint, heeft niets te maken met het gravel", zegt hij bij In de Leiderstrui. 

Het schrappen van de crossen in Lokeren en Kruibeke hebben dan weer hun eigen reden. Lokeren organiseerde vorig seizoen het BK en wil graag verhuizen naar de kerstperiode, terwijl er in Kruibeke dan weer wegenwerken zijn. 

"Daardoor is Beringen verschoven naar 8 oktober, want het heeft ook geen zin om een cross te organiseren en dan weer drie weken niets", stelt Vervecken nog.