Ex-renner heeft harde, maar ook heel lovende woorden voor Patrick Lefevere

door: BVDO
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Patrick Lefevere heeft de voorbije decennia zijn stempel op het wielrennen gedrukt. Al ging dat niet altijd allemaal met de mantel der liefde.

In de podcast De Grote Plaat laat Marcel Kittel, de Duitser die twee jaar bij QuickStep aan de slag was, zich ook uitdrukkelijk uit over hoe CEO Patrick Lefevere met alles en iedereen en hem in het bijzonder omging. “Ik ben het zeker niet met alles eens wat Lefevere doet, maar toen ik in zijn ploeg zat, vond ik hem wel een eerlijke teambaas. Hij geeft je feedback als je wint, maar ook zeker als je niet wint”, klinkt het.

Dat gebeurt soms rechtstreeks met de renner zelf, maar Lefevere heeft ook geen probleem om een stevig ballonnetje over een renner op te laten in de media. “Wat met Bennett gebeurde, kon gewoon niet”, gaat Kittel verder. “Lefevere is wel iemand met wie je in gesprek kan gaan. Hij leeft voor zijn team, maar dat zie je soms ook in de media helaas als hij zijn team wil beschermen. Dan deelt hij uit naar andere renners. Dat kan ook niet, dat moet intern gebeuren vind ik.”

Kittel kreeg altijd het nodige vertrouwen van Lefevere. “Ik had een moeilijk jaar achter de rug en toen ik in zijn ploeg kwam zei hij meteen: ‘Ik weet dat jij nog steeds de beste sprinter ter wereld bent.’ Dat is wat je wil horen. Als topsporter moet je die steun voelen in een team. Dat is wat The Wolfpack is.”