Geen goed nieuws voor wie Evenepoel in de Giro op televisie wil volgen

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Zaterdag gaat de Giro d’Italia van start. Niet iedereen zal de fratsen van Remco Evenepoel live op televisie kunnen volgen.

Remco Evenepoel start zaterdag aan zijn avontuur in de Giro. Wie de hele rittenkoers wil volgen moet echter over een betaalabonnement beschikken.

De rechten om de Giro in Vlaanderen uit te zenden liggen immers bij betaalzender Eurosport. VTM heeft een pakketje van zes ritten ter beschikking voor live-uitzendingen.

Daar zal Michel Wuyts voor commentaar zorgen. Het gaat al zeker om de vier eerste ritten en de slotetappe. Daarnaast wordt nog gekozen voor de laatste tijdrit of de bergetappe naar Tre Cime di Lavaredo.

“Niks aan te doen. Maar we zijn er wanneer het er toe doet. Bij de start, bij het slot, en bij de rit die beslissend kan zijn”, zegt Wuyts aan Het Laatste Nieuws.

“Op HLN.be hebben we ook elke dag een Girobijdrage met samenvattingen en analyses, waarvoor we uit vijftien minuten beeld kunnen putten. Stijn Vlaeminck, Jan Bakelants en ik maken ook vier keer een podcast.”