Grote baas Richard Plugge geeft zijn mening over vertrek van Primoz Roglic

door: BVDO
Primoz Roglic
Afbeelding bron: Photonews

Primoz Roglic maakte zaterdag bekend dat hij Jumbo Visma na dit seizoen verlaat. Voor welk team hij gaat rijden is nog niet voorbij.

Acht seizoenen lang reed Primoz Roglic voor Jumbo Visma. Hij had nog een contract voor de komende twee jaar, maar zal dat niet uitdoen.

“Primoz zal voor altijd in mijn hart blijven als onze koning”, vertelt CEO Richard Plugge op de website van Jumbo Visma. “We zijn hem erg dankbaar voor de weg naar boven die we samen hebben ingezet. Ik zal hem altijd blijven bewonderen op persoonlijk vlak.”

“Er komt echter een moment waarop het de beste keuze is om de wegen te scheiden. Onlangs diende hij een transferverzoek in. We begrepen zijn verzoek en we hebben te veel respect voor elkaar om elkaar iets in de weg te staan. We gaven hem groen licht, zoals we dat ook met Dylan Groenewegen hebben gedaan.”

Waar Roglic onderdak zal vinden is niet bekend. Dat maakt hij volgende week bekend na zijn laatste koers. Er wordt gesproken van een contract van drie jaar, met een jaarloon van zes miljoen euro.