Herygers zegt wie eerste duel tussen Van Aert en Van der Poel zal winnen

door: JDH
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Op 22 december in Mol staan Mathieu van der Poel en Wout van Aert voor het eerst tegenover elkaar in de cross. Paul Herygers voorspelt wie aan het langste eind zal trekken. 

Voor hun eerste clash Mol zullen Van Aert en Van der Poel al elk één cross in hun benen hebben. Van Aert won vorige zaterdag in Essen, Van der Poel rijdt zaterdag zijn eerste cross van het seizoen in Herentals. 

Vorig jaar won Wout van Aert de meeste duels tegen Mathieu van der Poel, maar trok hij wel aan het kortste eind op het WK in Hoogerheide. Dit jaar staan er slechts een paar duels op het programma en Paul Herygers voorspelt minder overwinningen voor Van Aert. 

"Eentje heeft hij er nu al zeker. Ik ga het bescheiden houden en zeg drie zeges. Dat zou wel een groot verschil zijn met vorig jaar", zegt hij bij Sporza. Maar toch ziet hij één van die drie zeges in Mol gebeuren. 

"Die omloop ligt hem geweldig en het wordt pas de eerste cross voor Van der Poel. Maar het is een beetje gissen. Vooral de supporters zullen de grote winnaars zijn", stelt hij nog.