Iserbyt was de beste van de rest: “Had nog een plannetje tegen Wout van Aert”

door: BVDO
Eli Iserbyt
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel won met duidelijk verschil de Wereldbekercross in Antwerpen. Eli Iserbyt werd derde, na Wout van Aert.

Eli Iserbyt was duidelijk tevreden met zijn prestatie op de Wereldbekermanche van Antwerpen. “Ik had heel goede benen”, vertelde hij in het flashinterview. De omstandigheden, met een heel grote groep, maakten het niet eenvoudig. “Maar ik zat steeds in een goede positie aan het begin van de ronde. Ik dacht dat ze misschien wat aan het einde van hun krachten waren, dus met nog drie ronden voor de boeg probeerde ik te gaan.”

Van Aert kwam over Iserbyt, waardoor die perfect in zijn zog zat. Iserbyt had nog een plannetje. “Het was jammer dat ik in de laatste ronde nog een kleine valpartij had. Mijn plan was om voor Wout te zitten bij de balken en iets te doen, maar daar kwam ik niet aan toe.”

Toch gaf deze cross Iserbyt een goed gevoel. “Zeker in dit type wedstrijd. Normaal gesproken is dit niet echt mijn ding, maar het waren allemaal korte, vrij technische stroken. Ik voelde me goed. Ik heb een week trainen in Spanje achter de rug, dus ik ben een heel bij persoon vandaag. Dit doet heel veel deugd. Ik denk dat ik achter Mathieu ook wel de persoon was die de koers wilde maken.”