Jean-Marie Dedecker haalt snoeihard uit naar Remco Evenepoel: “Flauwekul!”

door: AVL
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Ondanks een opnieuw succesvol wielerjaar met onder meer de wereldtitel tijdrijden, kreeg Remco Evenepoel afgelopen seizoen ook heel wat tegenslagen te verwerken.

Zo draaide bijvoorbeeld de Giro, het hoofddoel van Evenepoel in 2023 uit op een sisser. Door een coronabesmetting moest onze landgenoot vroegtijdig opgeven in Italië. In de Vuelta eindigde Evenepoel, ondanks enkele ritoverwinningen, pas op de twaalfde plaats in het eindklassement.

Jean-Marie Dedecker was tijdens een gesprek met José De Cauwer en Frank Raes in Het Nieuwsblad allesbehalve mals voor Evenepoel. Wanneer De Cauwer de factor 'stress' aanhaalde legde Dedecker klaar en duidelijk uit wat hij daarvan vond.

 "Aan dat verhaal heb ik een hekel", aldus de voormalige judoka. "Stress, te veel druk. Dat is toch topsport? "If you can’t stand the heat, stay out of the kitchen. Op stress ben je voorbereid, toch als je een goeie coach hebt. Robert Van de Walle, Ingrid Berghmans, Ulla Werbrouck: die stapten allemaal met the eye of the tiger op de mat. Stress is flauwekul. Word dan terreinverzorger."