Johan Bruyneel verrast met straffe uitspraak over Jumbo Visma

door: BVDO
jumbo-visma giro
Afbeelding bron: Photonews

Jumbo Visma nam na dit seizoen afscheid van Primoz Roglic. Hij had nochtans een contract voor de komende twee seizoenen nog bij de Nederlandse wielerploeg.

Primoz Roglic trok de deur achter zich dicht bij Jumbo Visma. Vanaf januari komt hij uit voor de Duitse wielerploeg BORA-hansgrohe. Voor Johan Bruyneel een goede zet van Jumbo Visma, omdat de ploeg van Wout van Aert een heel mooie financiële compensatie krijgt voor het afkopen van het contract dat nog twee seizoenen liep.

“Dit is misschien wel de beste deal die Richard Plugge ooit heeft gesloten”, zei Bruyneel enigszins verrassend in de wielerpodcast THEMOVE. “Plugge heeft Roglic niet zomaar laten vertrekken zonder enige vergoeding. Hij zou een slechte zakenman zijn als hij dat had gedaan. Er was een afkoopsom van drie miljoen euro gemoeid. Als je dat bij zijn salaris optelt, komt dat eigenlijk neer op een kleine sponsorbijdrage in ruil voor een ervaren renner.”

Roglic daarentegen zal er echter zeker niet armer op worden door zijn transfer. Volgens Bruyneel gaat Roglic bij BORA-hansgrohe ongeveer het dubbele verdienen van bij Jumbo Visma. “Hij zal naar verwachting jaarlijks ongeveer vier miljoen euro verdienen”, besluit Bruyneel.